Om dyr

Dwarf Eagle (Aquila pennata) Eng. Støvet ørn

Pin
Send
Share
Send


område. I Europa er fordelingsområdet til dvergørnen åpent i Alpene: på den ene siden Frankrike (bortsett fra nord, sporadisk, hovedsakelig i sør), på den iberiske halvøy og Balearene i nord. Afrika - Algerie, Marokko, sannsynligvis i Tunisia, derimot - i sørøst fra Balkanhalvøya til Kroatia, Ungarn, Zap. Ukraina (Galichina), kanskje ved en tilfeldighet til Polesie og Belovezhskaya Pushcha (Grassman, 1918), i nord til Kiev, Chernihiv og Kharkov-regionene, deretter til de sørlige delene av Moskva-regionen. og tilstøtende deler av Kaluga-regionen (Borovsky-distriktet). Tula-regionen (Novosil), Tambov, Voronezh, på Krim (hekking er ikke påvist), i Kaukasus, i Turkmenistan fra Det store Balkhan langs Kopetdag til dalene i Tejen, Murghab, Amu Darya og Kugitang, i tillegg i Syria og Lilleasia, Iran. Om vinteren i Lilleasia og India kan noen individer allerede være i Turkmenistan og Tadsjikistan (Zarudny og Bilkevich, 1918), også i Afrika sør for Sahara, hvor det flyr i de sentrale delene av ørkenen, afrikanske vintre ligger hovedsakelig i de østlige delene av fastlandet - Niassa , Uzambara, Uganda, sjelden i Natal. Piloter til Tyskland, Italia, Nord-Böhmen, i USSR til den tatariske autonome sovjetiske sosialistiske republikken, på grensen til Kuibyshev-regionen. (Bugulminsky-distriktet), i Novotorzhsky-distriktet i Kalinin-regionen. til Pskov, til Chkalov, til Guryev.

Ikke all denne informasjonen er pålitelig, og rapporten om hekkende midt i Ural (Sabaneev, 1876) er utvilsomt feilaktig.

Naturens opphold. Trekkfugl, med unntak av de sørligste delene av området.

datoer. Dvergørnens ankomst faller i slutten av mars - første halvdel av 1. april - 19. april i Turkmenistan, i midten av april Bessarabia, til Kiev 7. april, 22. mars - 3. april, Tsjernihiv-regionen, 26. mars - 25. april. Kharkov-regionen Om høsten begynner flyreisen i midten av september og varer til begynnelsen av oktober. Flyktningen av enkeltindivider skjer allerede fra slutten av august: 30. august - 2. oktober, Kharkiv-regionen, midten av september, Chernihiv, etc. Om våren flyr de alene, om høsten noen ganger i små flokker.

habitat. Blandede, men oftere løvfellende høystammede skoger, både på slettene og i fjellene, i Kaukasus, opp til en høyde på omtrent 1500 m og til og med 1.980 m (Armenia).

styrke. På steder der gamle skoger er bevart, når antallet høy tetthet. Reiret fra reiret ligger i en avstand på 200 m, 75-100 individer per 2489 dekar (Podolia, Portenko, 1929), 5 reir per 4 km 2. (Kharkov, Somov, 1897). Endringer i biotopiske forhold forårsaker en rask nedgang i antall dvergørn: i Nord. Donetter i Kharkov-regionen på torget, der det i 1934 var 4 okkuperte reir, i 1936 var det bare ett boligområde (Gorlenko og Rudinsky, 1937). Dette med den lave fekunditeten til dvergørnen fører til en rask generell nedgang i befolkningen (som tilfellet var i Frankrike, der rekkevidden til denne fuglen ble betydelig redusert på 1800- og begynnelsen av 1900-tallet, Maize, 1937).

reproduksjon. Parringssesongen begynner i slutten av april, i april fuglepar, dvs. fra ankomst. På dette tidspunktet skriker fugler over skogen og foretar luftutvikling, ofte i form av døde løkker. Hekkeplassene er små (se over) og forsvarer seg kraftig. Reir er lokalisert på trær (angivelig på steiner i Turkmenistan, Radda og Walter, 1889) av forskjellige arter: furuer, eik, bøk, lind, aske, alm, alder, i Turkmenistan på spraglete popler, vanligvis i den øvre tredjedelen av et tre, i europeiske Russland 12-22 meter fra bakken, i Turkmenistan og under - opptil 4 m. Ofte bygger ørn reir i hegrekolonier (Uman, Kharkov, Novosil). Vanligvis bruker en ørn noen andres reir - musling, drage, flekket ørn, balaban, hvitstert, hegre, og bygger noen ganger sitt eget: i dette tilfellet deltar begge foreldrene i byggingen av reiret, men hunnen er mer. Å bygge eller fornye reir tar omtrent 2 uker (Fenenko, 1909).

Konstruksjonen er 60-70 cm i diameter, med et flatt brett. Reir har vært brukt i flere år. Clutch består vanligvis av 2 egg, noen ganger 3 (Zarudny, 1896, Portenko, 1929), lagt med intervaller på 2-4 dager. Fargen på eggene er grønnhvit, noen ganger med få rødlige flekker.

dimensjoner: (97) 52-64x42,5-48,5, gjennomsnitt 56,4x45,6 mm (Goebel, 1879), (7) 53,2-58,4x43-47,2 mm (Gorlenko og Rudinsky, 1937), ( 7) 52,7-61.6x44,2-49,1 mm (Somov, 1897). 53,4-56x43,6-44,7 mm (Kharuzin, 1926). Full mur 8. - 10. mai (Tula), fra slutten av april til midten av mai (Kharkov, Somov), i begynnelsen av mai (Chernigov, Fenenko). Hatching begynner med det første egget, i omtrent en måned (Kharuzin), hovedsakelig hunnen sitter. I begynnelsen av juni skjer klekking (31. mai to dunjakker, Bessarabia, rundt 10. juni, Tula, i begynnelsen av juni Tsjernigov). Kyllinger er i forskjellige aldre. Hannen bærer mat til både den klekkende hunnen og kyllingene, minst så lenge de er små. I slutten av juli og begynnelsen av august fjæres kyllingene og forlater reiret, selv om de fortsatt holder seg i nærheten av det (avgang i slutten av juli i Turkmenistan, 30. juli, Voronezh, rundt Tula 5. til 20. august). Hekkeperioden varer derfor omtrent 9 uker. Brosjer holder sammen minst til slutten av august.

moult. Dårlig forstått. Den klekkende dvergørnen begynner å erstatte fluefugler, og ved slutten av hekkeperioden forblir de fremre primære fluefuglene uendret. Slutten på molting spores ikke (om vinteren?). Sekvensen av endring av antrekk: det første dunete antrekket - det andre dunete antrekket - det første årlige (hekke) antrekket - det andre årlige (siste) antrekket, etc.

mat. Etter struktur og fôringsvaner ligner dvergørnen på en haukørn. Potene hans er ekstremt kraftige, med lange fingre og store klør, en sterk og lang underarm. Vingene er relativt korte og smale, halen er lang. Derfor gjør dvergørnen en utmerket jobb med å jage ganske store byttedyr i skogen og fanger til og med flygende fugler, flyr raskt og smidig og ligner høge i denne forbindelse. Som sistnevnte skynder han seg enten mot byttet fra et bakhold, eller skremmer det av, og flyr raskt mellom trærne, sjeldnere svever som en ørn og leter etter byttedyr. Mat - forskjellige fugler av mellomstor og liten størrelse - fra skogsduer, duer og kveler til larker, starlings, sort ansiktsskrik, maiskrakk, skoghest, gule pliska (Vilkonsky, 1892, Portenko, 1928, Somov, 1897), fra gophers og andre. gnagere.

Feltskilt. En liten ørn på størrelse med en mus, med en dyktflukt, er veldig mobil. Vingene er store og ganske smale, halen er lang. Flyturen er mangfoldig - og svevende, og raskt glir med brettede vinger. I parringssesongen merkes det veldig, både med hyppige luftspill, og på grunn av den ofte leverte stemmen, for eksempel den melodiske “ki-ki-ki” eller “kyu-kyu-kyu”, også en to-stavelse “tervy-tervit”. Mindre forsiktige enn store arter av ørn.

beskrivelse. Nebbet er relativt kort og bratt bøyd. Tarsus omtrent 60 mm lang, fjæret til fingrene. Lengden på hannen er (1) 480, spennet er 1210 mm. Vingen til hannene (18) 352-378, kvinner (10) 375-403, et gjennomsnitt på 361,2 og 391,5 mm.

farge. Det første dunete antrekket til dvergørnen er gulahvit med en blåaktig regnbue og en lysegul voks og ben, det andre dunete antrekket er gråaktig, slitt i en alder av omtrent 2 uker. Det første årlige antrekket med en svarte panne, en lysebrun nakke og en hals med mørke kufferter, blekbrun med bredere, lysere kant på fronthumalien, store medium vingedeksler og huft: mørk brun rygg, humeral og små vingedeksler (hos noen fugler del av den siste batch er hvit), fluesvartbrun med gråaktig mønster på de indre banene, styring svartbrun med svakt uttalt mønster, ventral side eller buffy med mer eller mindre utviklede bagasjeromsfunksjoner (lys "fase") eller mørkebrun med okerfargetone (mørk "fase" eller variasjon, den såkalte minuta gamle forfattere) eller til slutt av en mellomtype - oker med et lysebrunt mønster eller brunt med oker små avrundede flekker som danner et tverrgående mønster. Voksne fugler med lett variasjon (i det andre årlige og påfølgende antrekk) utmerker seg ved en større differensiering av mønsteret på den ventrale siden - utviklingen av fat og flekker, samt det faktum at den lette "variasjonen" på magen er hvit, ikke oker. Aldersrelaterte fargeforandringer er på denne måten ubetydelige. Begge etasjene er malt de samme. Nebbet er blåaktig i bunnen, med en svartaktig topp, gul voks og fingre, svarte klør, brun iris hos ung, brunlig gul hos voksne. De beskrevne fargevariantene er ganske individuelle. Tendensen til homogami hos fugler med samme fargevariasjon er ikke observert - blandede par kan forekomme oftere enn par fugler av samme type.

For eksempel ble blandede par funnet i Priazovye (Alferaki, 1910), i Kharkov-regionen. (Somov), i Podolia (Portenko), i Tula-regionen. (Kharuzin), i Voronezh-regionen. Sammensetningen av parene som er funnet i Tula-regionen er som følger (Kharuzyan, 1926): av 16 par er 9 blandet, en av dem har en lys fugl og den andre har en mørk variasjon, 2 par lyse fugler, 5 par mørke fugler. I dette tilfellet har et par av en mørk hann og en lys hunn begge mørke kyllinger, og et lys par har en mørk kylling. Forholdet mellom individer med lys og mørk variasjon er veldig varierende i trange populasjoner og gir ikke et bilde av en viss geografisk lokalisering. Blant det studerte materialet fra Kaukasus var 50% lys og 50% av mørke ørn, fra b. Novosilsky Uyezd fra Tula Bay. 70% mørk og 30% lys, i b. Bobrovsky distriktet i Voronezh lepper. 25% lys, 75% mørk, i Turkmenistan 80% mørk og 20% ​​lys.

Kilde: Birds of the Soviet Union, t.1. - M .: Ugler. vitenskap. 1951.

Visning og beskrivelse av opprinnelse

Arten ble først beskrevet av den tyske botanikeren I.F. Gmelin i 1788. Det russiske navnet begrunner rovdyrets størrelse og proporsjoner fullt ut. Arten Aquila pennata (Hieraaetus pennatus) tilhører en liten underavdeling og inkluderer bare 2 underarter: den vanlige ørn-dvergen og den hvite ørnen. Den første er preget av mørk fjærdrakt, den andre er lysere.

En molekylær studie av tyske forskere utført på begynnelsen av 2000-tallet viste at alle arter av slekten Hieraaetus tilhører den samme monofyletiske gruppen. Dermed regnes Aquila-gruppen som en felles stamfar for alle eksisterende arter. I følge studien er det pålagt nesten alle arter, som er preget av små størrelser, å være en del av den sentrale slekten Aquila.

Video: Dwarf Eagle

Alle slaviske fuglenavn kommer fra det pre-slaviske. De har en indoeuropeisk rot. Indoeuropeere la spesiell betydning til skapningene. Latin aquila er assosiert med ordet aqua (vann). På grunn av navnet deres fremkaller fuglene ganske motstridende følelser. Hos de fleste er ørnen assosiert med et stort rovdyr, for eksempel en gullørn eller en skallet ørn.

Ordet "dverg" stemmer ikke overens med utseendet til en hard, farlig fugl. Ikke undervurder skaperverket. Liten størrelse kompenserer for kraftige ben med iherdige klør og et skarpt nebb. Tidligere ble arten tilskrevet slekten til hakeørn, fugler med lignende karakterer, på grunn av uvanlig smale vinger og en lang hale.

Utseende og funksjoner

Foto: Hvordan ser en dvergørn ut?

Til tross for ørnens utseende, er dvergens kroppsbygning ikke mer enn en drage. Hunnene er betydelig overlegne i forhold til hannene.

Størrelsene på voksne rovdyr er ganske beskjedne:

  • lengde - 47-53 cm
  • vingelengde - 34-36 cm,
  • vingespenn - 105-130 cm,
  • halelengde - 17-19 cm,
  • vekt - 550-1100 g.

Fargen på kvinner og menn er den samme. Du kan møte en lys eller mørk ørn. Lysfargede individer utmerker seg med en brun topp og en skitten grå bunn. Brune striper løper over brystet. Fugler med mørk fjærdrakt er like brunbrune både over og under.

Hodet er en gyllen fargetone, som er karakteristisk for andre arter. Halen på den fjærkledde bunnen er alltid lett, uten tverrgående striper. På labbene er det 6 fingre, i motsetning til muslingen, som bare har 5. Fuglene på fuglen spres imidlertid ikke så vidt som deres slektninger.

På flukt kan dvergen forveksles med bikuben, de kan bare skilles ut med den avrundede halen. Ved billen omskjæres den jevnt. Hodene til individer av denne arten er store, nebbet er svart og kort, bøyd og kraftig, labbene er sterke, raggete langs selve tarsus. Flyturen, som for andre ørn, er jevn, i en rett linje.

Fingrene er gule, klørne er svarte. Stemmen ligner en gjennomtrengende fløyte. I hekkesesongen høres et typisk skrik. Dverger er flotte flygeblad. På flukt får de en ganske høy hastighet. I naturlige omgivelser, under gunstige forhold, lever fugler opptil 25 år, i fangenskap - opptil 30-32 år.

Depositphotos
  • Om arkivfoto
  • Våre planer og priser
  • Forretningsløsninger
  • Blogg Depositphotos
  • Henvisingsprogram
  • Tilknyttet program
  • API-program
  • Jobs
  • Nye bilder
  • Gratis bilder
  • Leverandørregistrering
  • Selg aksjebilder
  • engelsk
  • Deutsch
  • Français
  • español
  • russisk
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Mexico)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brasil)
  • Magyar
  • Ukraїnska

Hvor bor dvergørnen?

Foto: Dwarf Eagle i Russland

Habitatet inkluderer det meste av Europa - Spania, Frankrike, Mongolia, Transbaikalia. De bor i Sør-Afrika, Sentral-Asia. I en betydelig del av området er det bare trekkfugler som finnes. Fjærede mennesker fører en stillesittende livsstil i India, Pakistan og Balearene.

Den finnes langs Middelhavet i Nordvest-Afrika. De største bestandene lever på den iberiske halvøy. Separate ansamlinger av fugler er i Hellas, Bulgaria, Tyrkia, Mongolia, Ukraina, Hviterussland. I Russland inkluderer utvalget Tambov- og Tula-regionene, Altai-territoriet, Baikal, Transbaikalia.

De fleste europeiske dverger migrerer til Afrika - skogstappen eller savannen. Det gjenstår ensomme fugler i Midt-Østen, Mallorca, Sør-Europa, Nord-Amerika. Befolkningen fra øst flyr til det indiske subkontinentet. Fly gjennom store vannmasser utføres på trange steder. De flyr hovedsakelig i september, og kommer tilbake i slutten av mars.

Under hekkingen bosetter de seg i stepper og skog-stepper, løvskog, barskog og blandingsskog, ikke langt fra åpne våtmarker. De hekker på sletten, men oftere på kupert, foten territorier med sparsom vegetasjon, i en høyde på opptil 3 tusen meter over havet. Et ideelt habitat er den tørre eikeskogen som ligger på en høyde. Hvis det ikke er skog i nærheten, bosetter de seg i områder i nærheten av klynger av høye trær, i nærheten av enger og sumpe. For overvintring drar de til de samme naturtypene - stepper og skog-stepper, savanner.

Huset blir kontinuerlig oppdatert med grener med grønne blader. I dag er et reir vanligvis bygget på en koffert med løvtrær - eik, alm, osp. Tidligere, i de fleste tilfeller, sto bygningen på et furutre. Noen ganger kan reir lokaliseres i en høyde på opptil 20 meter.

Nå vet du hvor dvergørnen er funnet. La oss se hva denne fuglen spiser.

Hva spiser dvergørnen?

Foto: Dvergørn i naturen

Disse fuglene har ingen matpreferanser. De spiser alt de kan fange på bakken eller i luften. Rovdyrets lille størrelse forstyrrer ikke jakten på større dyr.

Sterke ben, et kraftig nebb og skarpe klør hjelper fugler med å fange raskt bevegelige spill, for eksempel:

På bakken eller på flukt kan andre fugler bli bytte for dvergørnen:

Rovdyr slipper ikke å rasere reirene til andre fugler. De jakter både fra et bakhold, gjemmer seg i trærne og på flukt og leter etter byttedyr ovenfra. Ser bevegelsen, fuglene ned til en høyde på omtrent 20 meter og faller ned med en stein. De slo offeret med skarpe klør i nakken eller hodet. I tørre regioner utgjør øgler, slanger, frosker, gekkoer den viktigste matforsyningen.

Interessant faktum: De forakter ikke giftige krypdyr: de slo offeret i hodet med den eksakte bevegelsen av et skarpt nebb. Men noen ganger blir en slik jakt død for fugler - en slange klarer å bite en dverg og han mister synet eller dør.

Noen ganger, spesielt om overvintring, med mangel på byttedyr, kan opptil 20% av kostholdet være insekter. Spesiell preferanse er gitt til termitter.I lufta klarer ørn å fange flygende fugler. I likhet med congeners er dverger gravplasser og kan hente dyre lik fra bakken.

Funksjoner av karakter og livsstil

Foto: Dwarf Eagle Bird

Fuglene tilbringer mesteparten av livet på flukt. Sjeldnere blir de funnet å sitte på en tregren som ligger i utkanten av et åpent område, og inspiserer territoriet. Dyrene flyr ikke i stor høyde for ikke å gå glipp av bevegelsen av spillet. Lav de svever, bare for å skremme av og finne dyr. Sørlige befolkninger elsker å jakte fra busker.

Reder bygges når damp dannes. De kan rekonstruere reirene til andre fugler. Utstyr hjemmet på en gaffel i koffertene i en høyde av 7 meter. Husets diameter når en meter, en dybde på omtrent 15 centimeter. For konstruksjon brukes grener og pinner, bunnen er foret med tørkede blader og gress.

Interessant faktum: Ørner er monogame fugler. I varme land drar paret sammen og returnerer sammen til samme rede. Men de bruker overvintringen hver for seg.

Keen vision kan skapninger se offeret i en høyde på opptil 200 meter. Generelt er rovdyrets øyne så ordnet at hvis han ser et fargebilde, vil han oppfatte det som millioner av fargerike prikker, og ikke som et integrert fotografi. Fugler kan kombinere bilder fra to øyne til ett stereoskopisk.

Rovdyr manøvrerer seg lett mellom de tette kronene av trær, og klarer ikke å berøre en eneste gren. Etter jakt spiser ofret umiddelbart. Unntaket er når det er nødvendig å fôre avkom. Etter lunsj drikker dvergene mye vann, og rengjør fjærene nøye. Mat kan lagres i fjær strikk i flere dager. Dette gjør det mulig å ikke jakte hver dag.

Sosial struktur og reproduksjon

Foto: Dvergørn av hann og kvinne

Under dannelsen av et par fugler utføre parringsdanser. Hannen begynner, svevende opp til 800 meters høyde. Han faller eksponentielt og svever igjen. Noen ganger utfører en død sløyfe. På slutten av parringssesongen blir hunnen med og paret flyr sammen. Umiddelbart etter dette begynner byggingen av reiret.

Interessant faktum: I tillegg til konseptet "svanetroskap" er det også "ørnetroskap". Hvis plutselig en av partnerne dør, venter den andre i en sesong, hvoretter han prøver å finne en partner og opprette en ny familie.

Eagles legger ikke skjul på at de er til stede på hekkeplasser. De skriker høyt eller avgir vibrasjoner som “chiii-di”. Midt på våren legger hunnen og klekker ut 1-3 egg med hvit, gul eller grønn farge, i brun flekk. Etter 36-39 dager vises kyllinger i forskjellige aldre. Barna er dekket med hvitt og gult flu, voks og poter er lysegul, iris er blå.

De første dagene er mor alltid med avkommet, varmer ørnene, faren tar seg av maten. I løpet av andre halvdel av juli er alle babyene fjær. Etter et par måneder kan kyllingene få mat på egen hånd, men helt til slutten av sommeren forlater de ikke foreldrenes reir. På begynnelsen av høsten er ung vekst den første som drar til varme steder, etter 2 uker flyr voksne individer etter dem.

Naturlige fiender av en dvergørn

Til tross for deres styrke og fingerferdighet, er fugler et sårbart ledd i den økologiske kjeden. Fugler har veldig få naturlige fiender. De viktigste er ulver, andre, kraftigere individer og mennesker. Matkonkurrenten til ørnen er dragen som tar byttedyr fra dvergen ved enhver anledning.

En av fiendene til skapninger er sult. På jakt etter større vilt går de fjærete sørover, ettersom noen dyrearter forsvinner fra floraen, jomfrulandene åpnes, mat for dem blir vanskelig tilgjengelig. Dødsårsaken har flere ganger blitt kraftlinjer, da paret prøvde å utstyre boligene sine på stolper.

Den spesielle strukturen til vingene gjør at dvergen kan fly opp selv under en orkan, noe som gjør rovdyret til suverenitet av luftelementet, hvis viktigste fiende er mennesket. Utryddelse av mennesker førte til en betydelig nedgang i antall fugler.

Som et resultat av landbruksaktivitet forekommer landskapsendringer. Ikke bare mangler fuglene selv næring, mangel på mat påvirker også avkommet. Hvis det er flere kyllinger i reiret, fører sulten til at bare en baby overlever - den sterkeste. Tjuvpakking og miljøsituasjonen påvirker befolkningsnedgangen negativt.

Befolkning og artsstatus

Foto: Hvordan ser en dvergørn ut?

I områder der løvskog er godt bevart, når antallet en høy tetthet. Hekkeplasser ligger i en avstand på omtrent 200 meter fra hverandre, 80–100 individer faller på 2489 dekar, og omtrent 5 hekkeplasser per 4 kvadratkilometer.

En endring i biotopen fører til en rask nedgang i befolkningen. I midten av 1900-tallet, i Kharkiv-regionen, ble 4 ørnebolder i et visst territorium etter 3 år bare til ett okkupert habitat. I Frankrike, på begynnelsen av 1900-tallet, falt antallet kraftig.

Den europeiske delen av Russland har omtrent 900-1500 tusen par, omtrent 500 par bor i sør. I Saratov-regionen på 1990-tallet besto befolkningen av 100-150 par, i Krasnodar-territoriet - 5-8 par. Republikken Mordovia har nå 25-40 par, det er en tendens til befolkningsvekst. I Ulyanovsk-regionen er det omtrent 20-30 par.

I Samaraskogen, Oryli-dalen, er det rundt 60 par. Den totale befolkningen i den europeiske befolkningen når 8000 par, hvorav 3000 bor i Spania. I Ukraina hekker det ifølge det ukrainske forskningssenteret 450-500 par. Ved kysten av Baikal-sjøen kan du finne opptil 250 fugler per dag. I Usinsky møtes Gagulsky hulninger enkeltpersoner.

Vakt på dvergørnen

Foto: Dwarf Red Book Eagle

Arten er i den røde boken til den russiske føderasjonen (vedlegg II), der den er tildelt statusen “truet”. Den er oppført i konvensjonen om internasjonal handel med truede arter av villdyr og flora II-CITES, Bonn-konvensjonen (vedlegg II) og Bernekonvensjonen (vedlegg II), vedlegg 2 til RF-statens komité for økologi.

Begrensende faktorer inkluderer krypskyting, biotopforstyrrelse, lav reproduksjonsevne, fragmentering av skoger, endringer i standstruktur på grunn av landbruksaktiviteter, forringelse av matforsyningen, forstyrrelsesfaktor, felling av hekkelige trær.

Nødvendige beskyttelsestiltak - arbeid for å identifisere naturtyper, begrense økonomisk aktivitet for beboelige territorier, slutte å hugge trær på området, stoppe krypskyting og beskytte hekkeplasser.

Dvergørn - en intelligent og smidig fugl, edel og majestetisk. Til tross for sin beskjedne størrelse, er det fortsatt et kraftig rovdyr. Sullbarhet tjente fuglene dårlig, noe som gjorde det enkelt å fange. Nå trenger skapninger beskyttelsestiltak, og hvis de ikke blir tatt i tide, vil dvergørnen forsvinne som en art.

Utseendet til en dvergørn

Hannene er dårligere enn hunnene i størrelse. Kvinnens kroppslengde er 50-53 cm, hannen er 45-48 cm. Hos kvinner når vingespennet 110-125 cm, hos menn - 100-115.

Vinger i lengde når vanligvis 35-37 cm, og hale - 18-20. I tillegg til størrelse har kvinner og menn ikke lenger ytre forskjeller. En voksen veier fra 700 til 1300 gram.

Disse fuglene har en kraftig kropp. Fjærdrakten i underkroppen og halen er hvit. Brystet er lyst, med mørke flekkete flekker. Fluevinger har en mørk, nesten svart farge. I noen tilfeller kan fargen være mørkebrun, både over og under. Imidlertid er det mye mer lette fugler. Hos disse fuglene er bena også dekket med fjærdrakt. Lemmene har gule fingre som ender i sterke svarte klør.

Flyging av dvergørnen.

Nebbet til en dvergørn er kort, men kraftig, veldig buet. Den er svart i fargen med en gul voks. Disse fuglene har et stort hode. Fugler flyr perfekt, mens de utvikler en ganske høy hastighet. Ser potensielle byttedyr, angriper det med lynets hastighet.

Eagle atferd og ernæring

En dvergørn kan jakte på forskjellige vilt, hvis dimensjoner kan sammenlignes med dimensjonene til en kanin. Dette gjør han takket være kraftige ben, sterke klør og et sterkt nebb. Den kan fange byttedyr både på bakken og i lufta, dette gjelder småfugler, som spurv, starr, duer, trost, larker, maiskrakk osv.

En dvergørn leter etter byttedyr ovenfra.

En ørn kan også angripe reiret sitt og spise egg eller kyllinger. Et krypdyr, nemlig en slange og en firfirsle, kan bli sitt bytte. En ørn dreper en slange ved å slå hodet med det kraftige nebbet. Men hvis slangegift kommer i blodet hans, vil fuglen dø. Den jakter også pattedyr. Dette er harer, bakkede ekorn, mus, rotter og andre gnagere. Insekter er også til stede i kostholdet til dvergørnen, men de opptar en liten brøkdel der. Om vinteren kan disse fuglene spise termitter. I løpet av denne perioden kan de utgjøre omtrent 20% av det daglige kostholdet til ørnen.

Lytt til stemmen til en dvergørn

Disse fuglene har sin egen jakt taktikk. Til å begynne med sitter de bare på en gren og undersøker området rundt. Treet skal være på kanten av et åpent område. Noen ganger flyr en ørn i lav høyde og skremmer plutselig byttet sitt. Sjelden svever i stor høyde. Så snart ørnen merket et potensielt bytte, faller den ned til en høyde på 15-20 meter og faller kraftig ned med lynets hastighet. Han griper byttet med klørne og slår hodet med nebbet. Til dags dato er bestanden av disse fuglene stabil og skaper ikke bekymring fra spesialister. Fuglen er ikke oppført i den røde boken.

Denne arten av ørn er ekte rovdyr.

Reproduksjon og levetid

Disse ørnene hekker i et skogsområde, der det samtidig er åpne områder. Den legger seg hovedsakelig i lauvskog med høye trær, i bartrær er mye mindre vanlig. Hvis det ikke er skog, vil han velge en liten klynge høye trær. I mange tilfeller ligger reiret på en høyde i en eikeskog, siden eik er favoritten til disse fuglene.

Dvergørnen er en monogam fugl; par skapes en gang for alle. Før og etter hekkeperioden, henger også hunnen og hannen sammen. I et par drar de til overvintring til varmere strøk, sammen og vender tilbake til hekkeplassene sine. Reiret ligger sjelden på en gren, vanligvis er det bygget i en gaffel i treet, mens høyden skal være fra 7 til 20 meter. Fuglene foretrekker trær med den tykkeste og største stammen.

Dvergørn bygger reirene sine høyt fra bakken.

Både hann og kvinne bygger et rede. De lager det fra knop og grener. Reirets diameter er omtrent 1 meter, dybden er 15 cm. I bunnen av fuglen lå et strø av blader og tørt gress. Noen ganger kan ikke fugler bygge et rede, men dra fordel av det klare som andre store fugler har lagt igjen. I begynnelsen av mai legger hunnen egg. Clutch består vanligvis av 2 egg, 1 eller 3 er ekstremt sjeldne.

Inkubasjonsperioden er omtrent 40 dager. Når kyllingene blir født, er kroppen dekket med en blekgul flu. Den første uken av livet sitt er hunnen i reiret og varmer kyllingene sine med kroppen sin. Hannen får mat til dem. De begynner å fly i en alder av 2 måneder, når det gjelder tid er det begynnelsen av august. Fram til slutten av sommeren fester ung vekst foreldre. I begynnelsen av september klekker alle unge mennesker i pakker og drar sørover om vinteren. Etter omtrent 2 uker flyr voksne fugler på nøyaktig samme måte. Levealder for disse fuglene i naturen er omtrent 25 år.

Hvis du finner en feil, velg et tekststykke og trykk Ctrl + Enter.

Pin
Send
Share
Send