Om dyr

Vanlig flamingo (Phoenicopterus roseus) Eng. Flamingo

Pin
Send
Share
Send


Vanlig flamingo - en stor våtmarksfugl (vekt opp til 3,5-4,4 kg) med veldig lange ben og nakke og et stort buet nebb. Når den tar av, renner den gjennom grunt vann 5-6 m. I flukten strekker den nakken og bena og danner formen til et kors. Stemmen er en dvelende, lav knebling. Forsiktige.

spread. De nærmeste flamingo-reirene er i Nord-Kasakhstan. En rekke flyvninger er kjent for regionen, inkludert store flyreiser. Senhøsten 1907, i begynnelsen av november, i et stort område i Vest- og Sentral-Sibir - fra innsjøen Vats og Semipalatinsk i vest, til Kansk i øst - det var en massiv migrasjon av flamingoer mot nord. Noen fugler fløy nordover til Yeniseisk (Tugarinov, 1909).

I Minusinsk-depresjonen i 1907 ble en flokk med 6 flamingoer funnet 50 vers fra Minusinsk, i landsbyen. Beloyarova ved elven Tube, en av dem - en alvorlig avmagret voksen fugl - ble fanget i live. En flamingo ble fanget på røret ved landsbyen. Kuraginoy, en annen - 50 miles sør for denne landsbyen. To voksne fugler ble fanget i Minusinsk-distriktet på Yenisei. AY Tugarinov rapporterer også om flere funn som faller i Minusinsk-depresjonen, inkludert i landsbyen. Altai sør i Abakan-steppen og ved Gudsjøen i Achinsk-distriktet - en ung fugl ble fanget her.

På senhøsten 1911 dukket det opp single flamingoer i Minusinsk-depresjonen, den 17. november ble to unge fugler holdt på Minusinsk-museet. Våren 1912 P.P. Sushkin ble informert om at i begynnelsen av mai i år ble flamingoer sett langs Abakan, i nærheten av Askiz (Sushkin, 1914). De nærmeste kjente flamingo-reirene i disse dager var i Turgai og Akmola-regionene. I tilstøtende territorier høsten 1920 ble to voksne flamingoer funnet på elven. En fugl i Verkhneobsky Bor, 35 km fra brygga Ust-Charyshsky, ble en fugl fanget (Zalessky, 1931). Det er mulig at flamingoer i påfølgende år også fløy sør for regionen med jevne mellomrom, men informasjon om dette ble ikke bevart.

I 1980 og 1981 i Khakassia ble fluer av denne arten igjen notert (Prokofiev, 1987). I september 1980 ble en svekket ungfugl plukket opp i Uybat-steppen, og samme år i august møtte fiskere fire flamingoer ved munningen av elven. Tuba. I 1981, også i august, ble tre flamingoer oppdaget på en liten innsjø i Shirin-steppen. I juni 1983 ble det funnet to flamingoer i Troitsky Bay i Krasnoyarsk reservoaret, og i september samme år ble en annen flamingo sett i sumpen i midtfjellene i Kuznetsk Alatau på territoriet til Verkhneeyeyskiy Sanctuary (Vershinka tract) (personlig melding). På begynnelsen av 80-tallet frøs en flamingo på Podkamennaya Tunguska, nær landsbyen. Kuzmovka (fugleskremsel sendt til Tura).

Vinteren 1986 ble flere unge flamingoer møtt igjen i regionen: 9. november valgte innbyggerne i landsbyen en. Thea i Nord-Yenisei-regionen, en annen frysefugl ble valgt tidlig i desember i Ermakovsky-distriktet, en annen flamingo bodde i mer enn to uker på omtrent. Tatysheva i Krasnoyarsk, og overførte frost til - 25 ° C. Kanskje en av grunnene til de siste flyvningene var orkanvindene som gikk foran dem i Nord-Kasakhstan. I 1983 holdt enkeltfugler i løpet av september-desember på en isfri del av elven. Yenisei er 5-10 km høyere enn byen Abakan (Sunchugashev, Prokofiev, 1991). 7. november 1997 på Yenisei nær landsbyen. Dodonovo ble fanget en ung utmattet fugl.

24. oktober 2000 ble et ungt individ fanget i Sosnovoborsk, som ble plassert i dyrehagen i Krasnoyarsk.

habitater. Øyer med store grunne salt og brakkete innsjøer, havbukter, så vel som grunt vann, som ofte tørker ut mot slutten av sommeren (Syroechkovsky, Rogacheva, 1995).

styrke. Flamingoer er overalt en sjelden fugl med en synkende befolkning (Syroechkovsky, Rogacheva, 1995).

reproduksjon. Raser i kolonier. Reir - koniske søyler av herdet silt med en avkortet topp og en skålformet utsparingsbrett øverst. Clutch - 1-3 olivengrønne egg dekket med hvit kalkholdig sag. Fugler sitter på reirene med bena i kryss (Syroechkovsky, Rogacheva, 1995).

mat. Flamingoer får mat i vann, på grunt vann, og filtrerer vann gjennom nebbene sine. Den livnærer seg av krepsdyr, bløtdyr og alger. Hvis det er lite fôr, kan de foreta langdistansefly hver dag til flere fôrmagasiner (for 30-40 og til og med 50-60 km) (Syroechkovsky, Rogacheva, 1995).

Sikkerhetstiltak iverksatt. Det er forbudt å jakte på flamingoer som en art som er inkludert i den røde boken for Sovjetunionen. Det vil bli pålagt en stor bot for hans skyting eller ødeleggelse (i beskyttede områder i forskjellige rekker og for ødeleggelse av et flamingo-rede - en tredoblet bot). Oppført i vedlegg II til konvensjonen om handel med truede arter av vill fauna og flora (CITES), og i listen over arter i den russisk-indiske konvensjonen om beskyttelse av trekkfugler (1984) (Syroechkovsky, Rogacheva, 1995, Syroechkovsky et al., 2000) .

Taksonomi

Russisk navn - Rosa (vanlig) flamingo
Latinsk navn - Phoenicopterus roseus
Engelsk navn - Større flamingo
klasse - Fugler (Aves)
Tall - Flamingo-lignende (Phoenicopteriformes)
familie - Flaming (Phoenicopteridae)
snill - Flamingoer (Phoenicopterus)

Inntil nylig ble rosa og røde flamingoer betraktet som underarter av samme art, for øyeblikket utmerker de seg som uavhengige arter.

Bevaringsstatus

For øyeblikket er ikke fare for utryddelse truet av arten, men antallet er ustabilt. Den er oppført i Den internasjonale røde boken som forårsaker minst bekymring de neste ti årene - IUCN (LC), og er også inkludert i konvensjonen om internasjonal handel med truede arter av vill fauna og flora - CITES II.
I Russland er det et ikke-hekkende, span og regelmessig flygende utseende. Som en sjelden art er rosa flamingo oppført i de røde bøkene i Russland og Kasakhstan.
Årsaken til antall nedgang er en reduksjon i hekkeplasser og en forstyrrelsesfaktor.

Utseende

Flamingoer kan ikke forveksles med noen annen fugl av kroppens strukturelle trekk og den fantastiske fargen på fjærdrakten. Dette er ganske store fugler (høyde 120–145 cm, vekt 2100–4100 g, vingespenn cm), med hunner mindre enn hanner og litt kortere ben. Hodet på en flamingo er liten, nebbet er massivt og i den midtre delen er bratt (kneformet) bøyd ned. Kjeveleapparatet er svært spesialisert på å filtrere vann på leting etter lite fôr. Hornplater er lokalisert i nebbet, der forskjellige fyto- og dyreplankton (små dyr og planter som lever i vannsøylen) legger seg under fôring.
Benene på flamingoene er veldig lange, 4 tær på føttene, med de tre fremre bena forbundet med en svømmemembran. Baketåen er liten og ligger over foten. En tynn nakke i rolig tilstand er buet i form av bokstaven S. Fjærdrakten til disse fuglene er løs og myk. Flamingoer svømmer godt, fjærene deres blir imidlertid våte, og fuglene foretrekker ikke å dra til havområder.
Flamingoer legger seg ofte på saltvann og filtrerer ut saltvannsfôr. De drikker også brakkholdig eller alkalisk vann. Imidlertid truer ikke "salinisering" av kroppen dem - disse fuglene har velutviklede salt eliminerende kjertler.
Fargen på fjærdrakt er, endene på vingene er svarte. Den rosa fargen på fjærdrakten skyldes tilstedeværelsen i vevet av pigmenter - fettlignende fargestoffer fra karotenoidgruppen. Disse stoffene fås av fugler fra mat, fra forskjellige krepsdyr. I fangenskap forsvinner skyggen av fjærdrakt etter 1-2 år vanligvis av et enhetlig kosthold. Men hvis du spesifikt legger røde karotenoider som inneholder gulrøtter og rødbeter til flamingoer, forblir alltid fuglenes farge mettet. Unge fugler, et voksen antrekk, de "tok på" bare i det tredje leveåret.

Depositphotos
  • Om arkivfoto
  • Våre planer og priser
  • Forretningsløsninger
  • Blogg Depositphotos
  • Henvisingsprogram
  • Tilknyttet program
  • API-program
  • Jobs
  • Nye bilder
  • Gratis bilder
  • Leverandørregistrering
  • Selg aksjebilder
  • engelsk
  • Deutsch
  • Français
  • español
  • russisk
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Mexico)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brasil)
  • Magyar
  • Ukraїnska

Livsstil og sosial atferd

Flamingo er preget av aktivitet på dagtid, om natten sover disse fuglene.
Flamingoer er strengt koloniale fugler: de hekker og fôrer i store grupper. Avstanden mellom reirene og ammende eller hvilende fugler kan være bare noen få centimeter. På hekkende fugler beskytter bare selve reiret.
Mellom fuglene som bor i en slik "felles" leilighet, observeres det interaksjoner som ser ut som "krangel" med jevne mellomrom: flamingoer begynner å gurgle høyt, stå overfor hverandre og fluffende fjær. "Krangel" stopper så plutselig som de begynte, fuglene blir igjen på deres steder og fortsetter å gjøre sine egne ting.
Når flokken mater eller hviler, er individuelle fugler på vakt, noe som gjør at hele flokken kan unngå fare i tide. Flamingoer lider i større grad ikke av rovdyr, men av omvekslingene i klimaet (tørke, flom) og det uforutsigbare hydrauliske regimet til vannforekomster.
I den nordlige delen av spredningen av flamingoer er vandrende. Hoveddelen av den kasakhiske befolkningen overvintrer i naturreservatene Krasnovodsk og Kyzylagach, og noen fugler flyr til Iran om vinteren.

Ernæring og fôratferd

Grunnlaget for rosa flamingoer består av små rødlige krepsdyr Artemia og eggene derav. I tillegg lever flamingoer av andre krepsdyr, i tillegg til bløtdyr, insektlarver og ormer. De leter etter mat i grunne områder. Flamingoer kan fôre på den samme damen der de hekker, men hvis det er lite fôr, kan de foreta langdistansefly til fôrdammer daglig (i 30-40 og til og med 50–60 km).
Etter å ha kommet i vannet, stampe fuglene føttene sine, svirrende silt, og filtrerer deretter suspensjonen med nebbene. Når du fôrer på grunt vann, senker fuglene hodet slik at nebbet ligger under overflaten av vannet, og nebbet er over det. Ved å vri hodet i forskjellige retninger og bruke tungen som virke som et stempel, filtrerer flamingoer vann og silt. På store dyp er hele hodet, og noen ganger nakken til skuldrene, nedsenket i vann.
De drikker flamingoer i brakk og friskt vann under regn, slikker dråper vann som renner nedover fjærdrakten.

Reproduksjon

Flamingoer hekker i store kolonier på opptil 20.000 par (i India - opptil 2.000.000 par). Hekker i separate par er ukjent. Hekkepreferanse er gitt til svært saltholdige og alkaliske innsjøer, ofte med et høyt innhold av kaustisk brus, gips og hydrogensulfid. Innsjøer utenfor kysten er dekket med salt eller gipsskorpe, under det er flytende gjørme. Flamingoer lager reir fra denne gjørma og skallberg som stiger over vannet som høye humper. Formen deres ligner en avkortet kjegle, og høyden er mer enn en halv meter.
Flamingoer er monogamer, de kan danne par i både en sesong og flere år. Courtship er ledsaget av høye skrik, rituelle stillinger med spredte vinger og rufsete fjær, samt gruppeseremoniløp med høye løfteben og plutselige stopp. Parringsritualet er strengt artsspesifikt, selv om kolonien dannes av flere typer flamingoer, dannes ikke blandede par og hybrider er ukjente.
I clutch 1-2 store hvite egg. Begge partnere deltar i inkubasjon og fôring av kyllinger. Inkubasjon varer 27–33 dager, og på varme steder blir det mest sannsynlig til beskyttelse av murverket mot overoppheting. Kyllinger klekkes dekket med dun, siktet og med et direkte nebb. Når det klekkes fra kyllingens egg, blir foreldrenes struma omtrent tredoblet. En rømme-liknende masse, den såkalte struma-melken, begynner å skille seg ut fra struma, som er en blanding av halvfordøyd krepsdyr, vannlevende insektlarver og sekreter fra veggene i selve struma. Det er fargen på tilstedeværelsen av karotenoider i den med tilsetning av omtrent en hundreledel av blodet fra ammende fugler, i sammensetning som ligner på råmelk hos pattedyr. Foreldre burper denne "fuglemelken" og mater dem kyllinger fra nebb til nebb.
Kyllingene forlater reiret noen dager etter klekking og i omtrent en måneds alder bytter de den første dunkjolen til den andre. I en alder av uker begynner nebbet til en liten flamingo, som var rett ved klekking, å bøye seg. Nedtyngede kyllinger som allerede har forlatt reiret og forlatt uten foreldre i noen tid, som har flydd bort for å mate, er gruppert og er under tilsyn av flere "vakthavende omsorgspersoner" som har holdt seg på deres sted. Når de kommer tilbake fra fôring, lever voksne fugler kyllingene og spretter mat fra struma.
Fjær av kyllingene begynner å vokse den andre måneden, og unge mennesker får evnen til å fly på livets dag, i samme alder de til slutt danner filterapparatet. Fargen på unge fugler forblir grå i lang tid, bare i det tredje leveåret får den en lys, karakteristisk for flamingofarge. De blir voksne i en alder av 3-4 år, begynner reproduksjon i et leveår.

Zoo livshistorie

Flamingoer er representert i samlinger av dyrehager i verden veldig vidt - fuglen er søt, utstilt og den er lett å holde. I Moskva-dyrehagenes historie var de nesten alltid. De fleste flamingoer på skjermen er røde. Litt rosa - dette er eldre fugler som ankom dyreparken allerede før årenes gjenoppbygging. I dyrehagen vår holdes rosa flamingoer sammen med røde. Fugler av forskjellige arter er ikke i konflikt, men danner ikke blandede par.
Flamingo-dietten inkluderer det maksimale som vi kan tilby dem. Dette er revede gulrøtter, kjøttdeig, tørr gammarus, en spesiell fôr med høyt proteinblanding med nødvendige vitaminer og mineraler. All denne maten helles med vann, og fra denne flytende blandingen filtrerer fuglene det de trenger. Vi gir flytende fôr en gang om dagen, og tørr sammensatt fôr er konstant tilgjengelig. I dyrehagen er det umulig å gi det samme innholdet av karotenoider i fôret som de konsumerer i naturen, så vi tilfører matkaroten til fôret deres.
Vanskeligheten med innholdet av flamingoer er valg av mat - slik at den har balanserte vitaminer og proteininnhold.
Om sommeren holdes flamingoer i en åpen aviær på Big Pond, om vinteren - i et varmt rom i tilknytning til denne aviæren, der de er perfekt synlige bak glasset. Vi overfører fugler til et varmt rom ved temperaturer nær null - når nattefrost begynner.

Se videoen: WE GOT A PUPPY! (August 2020).

Pin
Send
Share
Send